Top 10 cele mai cautate facultati din Romania

joi, 25 martie 2010 Publicat ShpiKE
Timpul se scurge din ce in ce mai repede, iar sesiunea de admitere la facultati din lunile de vara este tot mai aproape. Desi o buna parte dintre noi, viitorii studenti, ne-am ales deja calea pe care o vor urma, va ofer un mic ghid al celor mai bune facultati din Romania, pentru a lamuri asupra alegerii facute. Acest ghid este realizat de Studentie.ro. De precizat faptul ca topul este realizat subiectiv si se bazeaza pe doua mari criterii: cele mai mari si mai cautate centre universitare din Romania si cele mai dorite domenii de studiu, stabilite in urma unor sondaje de opinie. 
Iata propunerile:

 1. Facultatea de Jurnalism
De ce? Pentru numarul ridicat de candidati, fapt care denota interesul crescut pentru aceasta facultate, si pentru oportunitatile oferite de a face o cariera in jurnalism, relatii publice sau publicitate. Aici se incadreaza Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti, cat si Facultatea de Jurnalistica de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu ori Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.



2. Facultatea de Energetica
Domeniile ingineresti sunt la mare cautare astazi, pentru ca au reputatia de a nu oferi absolventi someri. Ceea ce este foarte important, in contextul situatiei economice locale si mondiale din momentul de fata. De ce domeniul ingineriei energetice? Pentru ca, dupa cate se pare, se bucura de un numar mare de candidati. Printre facultatile la care puteti studia ingineria energetica, se numara Facultatea de Energetica din cadrul Politehnicii Bucuresti sau Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica de la Politehnica din Timisoara.


3. Facultatea de Matematica-Informatica
Aici, mai cautat este domeniul informaticii decat cel al matematicii, desi acestea sunt studiate, nu de putine ori, in cadrul aceleiasi facultati. Din nou, domeniul IT este foarte cautat pe piata muncii, oferind astfel o oarecare siguranta viitorilor absolventi ai unei facultati de profil. Iata si cateva exemple: Facultatea de Matematica si Informatica (Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj, Universitatea de Vest Timisoara), Facultatea de Informatica (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi) sau Facultatea de Stiinte - specializarea Informatica (Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu).


4. Facultatea de Management
Ei bine, multi dintre noi isi doresc propria afacere, pentru a nu trebui sa munceasca pentru altii, eventual si pe bani putini. Asadar, nu mai mira pe nimeni interesul pe care il nutrim pentru facultatile de management. Printre cele mai prolifice astfel de institutii se numara Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE) sau cea din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti (SNSPA).


5. Facultatea de Limbi Straine
Dat fiind faptul ca limbile straine, atat cele de circulatie internationala, cat (sau mai ales) cele mai "exotice", sunt la mare cautare, absolventii de facultate se trezesc pusi in situatia de a cunoaste macar o limba straina indiferent de facultatea pe care au terminat-o. In orice caz, pentru iubitorii de stiinte umaniste, Facultatea de Limbi Straine sau cea de Litere constituie o optiune demna de luat in seama. Facultati de Litere gasiti in toate marile centre universitare (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Sibiu, Constanta, etc.), iar Facultatea de Limbi si Literaturi Straine o puteti urma in cadrul Universitatii din Bucuresti.

6. Facultatea de Administrarea Afacerilor
In ton cu facultatile de management se afla si cele de administrare a afacerilor. In mare, din aceleasi motive mentionate mai sus. Prin cele mai importante astfel de facultati se numara Facultatea de Administrarea Afacerilor (cu predare in limbi straine) din cadrul ASE-ului, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (Iasi, Timisoara) sau Facultatea de Administratie si Afaceri (Universitatea Bucuresti).

7. Facultatea de Relatii Internationale
Acest tip de facultate ofera numeroase oportunitati de studiu in afara, ca sa nu mai vorbim de posibilitatea unei cariere in diplomatie. Printre cele mai bune astfel de facultati se numara Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE) sau Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca specializarea Relatii Internationale si Studii Economice este studiata si in cadrul unor facultati de tipul celor de Litere (un bun exemplu il constituie Facultatea de Litere din Bucuresti).
8. Facultatea de Geografie
De ce ar fi atat de cautata facultatea de geografie? In principal, pentru sectiunea de Turism. Din nou, aceasta specializare ofera posibilitatea unei cariere internationale. Turismul poate fi studiat, printre altele, in cadrul Facultatii de Geografie (Universitatea Bucuresti), aceasta avand o specializare numita chiar Geografia Turismului.
9. Facultatea de Drept
Facultatea de Drept este si ea destul de cautata, desi nu mai prezinta acelasi interes ca in anii anteriori. In orice caz, pentru viitorii juristi, oferta este generoasa: facultati de drept gasiti in toate marile centre universitare (Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, etc.).

10. Facultatea de Medicina
Nu in ultimul rand, trebuie mentionata Facultatea de Medicina. Ce-i drept, este codasa in topul preferintelor, insa poate oferi o cariera stralucita celor cu adevarat pasionati (si norocosi). Pentru doritori, cele mai bune facultati sunt cele din Targu Mures, Cluj si Bucuresti.





Domenii de studiu sunt la greu, la fel si facultati. Cu toate acestea, indicat ar fi sa optati pentru un domeniu cu licenta de viitor. Grea decizie :-< .. uof.. 


E grele.. Sa treaca cacatu asta de Bac !  si e viata! :)
Etichete: ,
  1. Anonim

    Iată contactul investitorilor Detalii de e-mail, _ lfdsloans@lemeridianfds.com Sau Whatsapp +1 989-394-3740 care m-au ajutat cu împrumut de 90.000,00 Euro pentru a-mi începe afacerea și sunt foarte recunoscător, a fost foarte greu pentru mine aici încercarea să fac un drum ca o mamă singură lucrurile nu au fost ușoare cu mine, dar cu ajutorul lui Le_Meridian mi-a pus zâmbetul pe față în timp ce mă uit la afacerea din ce în ce mai puternică și în expansiune. Știu că poate vă surprindeți de ce pun lucrurile așa aici, dar chiar trebuie să-mi exprim recunoștința, astfel încât oricine caută ajutor financiar sau să treacă de greutăți cu afaceri de acolo sau dorește să înceapă un proiect de afaceri poate să vadă acest lucru și să am speranța de a ieși din greutăți .. Mulțumesc.

Trimiteți un comentariu

 

Radio Whisper | RadioWhisper.com