Spune-mi cum te trezesti, ca sa-ti spun cine esti

vineri, 12 martie 2010 Publicat ShpiKE
Spune-mi cum te trezesti, ca sa-ti spun cine esti? 




Let`s start !


Comportamentul somnoros
În unele cazuri sunt mai tăcuţi, în viaţa de grup nu sunt foarte sinceri, par nepăsători şi deseori dezinteresaţi. Pentru aceştia, este nevoie de motivaţii foarte intense pentru a-şi îndeplini un anume scop sau chiar o activitate simplă. Au o gândire foarte profundă, de obicei sunt nu numai inteligenţi, ci şi înţelepţi, dar rareori îşi valorifică întregul potenţial de muncă şi de gândire. În cazul în care au tabieturi de dimineaţă, foarte bine definite, este vorba de un caracter puternic, care poartă masca unei firi extrem de slabe şi vulnerabile. Cei care nu au obiceiuri pe care le respectă strict după trezirea de dimineaţă şi sunt o fire dezordonată, sunt cei care au o inteligenţă creativă deosebită şi deseori aptitudini artistice pe care mulţi nu şi le descoperă toată viaţa. Studiile recente au dovedit că, în viaţa de cuplu, cei ordonaţi sunt mai fideli în dragoste, mai ales până la vârsta de 35 de ani. 



Comportamentul activ
Sangvinicii şi colericii sunt cei care se trezesc foarte uşor din somn şi devin vioi chiar în primele minute după trezire. Potrivit cercetătorilor, majoritatea celor care pot deveni foarte lucizi şi limpezi în gândire la 5-10 minute după trezire au un sistem nervos puternic, relativ echilibrat, capabil de învăţare rapidă şi asociaţii raţionale de tip matematic net superioare celor care se trezesc mai greu, dar care au o gândire mai mult analitică şi o intuiţie superioară. „Vioii” dimineţii nu sunt însă toţi la fel. Astfel, cei care sunt foarte lucizi dimineaţa, dar tăcuţi şi meticuloşi în tot ceea ce fac, sunt deseori prinşi într-o gândire bazată pe reguli autoimpuse foarte stricte, au deseori idei preconcepute, lucrează şi gândesc mai mult după tipare, chiar dacă vor să dovedească faptul că pot fi flexibili sau creativi. Acest tipar de comportament demască şi o fire puţin receptivă la nou, uneori puţin tolerantă în viaţa de cuplu, dar capabilă de a stabili uşor relaţii de amiciţie cu oricine. Îşi iubesc partenerul de viaţă însă îl pot părăsi cu sânge rece odată ce simt că nu le oferă îndeajuns de mult respect şi afecţiune. Dimpotrivă, cei vioi, dar mai vorbăreţi şi bine dispuşi dimineaţa, sunt mai flexibili, mult mai sociabili şi îşi pot face prieteni de încredere sau iubiţi mult mai uşor. Se îndrăgostesc foarte uşor, dar la fel de repede se plictisesc de cel de care s-au îndrăgostit, Vorbăreţii binedispuşi dimineaţa reuşesc de obicei să-şi atingă scopurile pe care le urmăresc prin mijloace mai mult sau mai puţin acceptate de societate, calea aleasă depinzând bineînţeles de nivelul de educaţie. La fel ca şi cei mai somnoroşi şi ordonaţi dimineaţa, vioii vorbăreţi ştiu să fie convingători şi să ascundă perfect unele adevăruri care nu le convin, au fantezie şi chiar pot să înceapă să creadă în propria lor fantezie.



Persoanele agitate, nervoase
Cei care se trezesc morocănoşi şi parcă încearcă să caute un motiv pentru un conflict sau reproş faţă de cei din jur pot fi şi din categoria colericilor şi a sangvinicilor şi a flegmaticilor, dar mai puţin a melancolicilor. În cazul în care nu este vorba de o uşoară nevroză sau de un viciu dăunător, îi putem descrie pe aceştia ca firi dominante, cu spirit critic şi autocritic dezvoltat, uneori agresive, dar în cele mai multe cazuri cu simţ al onoarei şi al dreptăţii. Sunt persoane care în 80% din cazuri, deşi la prima vedere par incomode şi nesuferite, pot fi în stare de sacrificii adevărate pentru cei pe care îi iubesc sau îi respectă ca prieteni. În dragoste, cât şi la locul de muncă, sunt fideli, corecţi şi ştiu să respecte valorile reale, ignorând sau devenind agresivi faţă de cei care acţionează fără să gândească. 
Etichete: ,

Trimiteți un comentariu

 

Radio Whisper | RadioWhisper.com